Acasa › Forumuri › Discuții › Ciudatenie GA4 si Google ADs › Răspundeți la: Ciudatenie GA4 si Google ADs
-
Salutari Mihai,
Hmm, chiar ca ciudatenie.
GA4 poate prelua acum date si de la Tagul de Google Analytics 3/UA, de aceea e posibil sa fi aparut date despre comenzi etc. Desi am impresia ca sunt modelate.
Legat de partea de surse de comenzi, GA4 vine si cu propriile canale si modele de atribuire a conversiilor. Legat de canale, acel Cross network inseamna de obicei Performance Max/alte campanii integrate din G Ads (desi teoretic si FB poate sa fi influentat acolo, nu stiu daca e inclus sau nu, sunt destul de putine informatii pe tema asta recent).
Ca model de atribuire, by default este Data Driven, care iarasi acorda importanta diferita/neclara fiecarei interactiuni pe care o au oamenii. Deci e posibil (si normal) sa difere sursele de conversii de Universal Analytics.
Ce m-a surprins pe mine e faptul ca au cazut comenzile asa de rau, poate fiindca sunt canale/surse noi atribuite si acum recalculeaza/se recalibreaza campaniile de ads.
Apropo, ca sa verificam sa nu se dubleze cumva conversiile, intra in Google Ads la campanii, de deasupra de tabel ai optiunea Segment si Alege Conversions – COnversion Action. Vei vedea conversiile aduse per campanie. Verifica sa nu fie de 2x Purchases (una din UA, una din GA4, nu cred ca stie sa le deduplice).